صادرات گندم به زودي آغاز ميشود
مدير عامل شرکت مادر تخصص بازرگاني دولتي ايران از صادرات گندم از ايران به کشورهاي همسايه در آينده نزديک خبر داد.
علي قنبري در آئين توديع و معارفه مدير کل غله و خدمات بازرگاني خراسان شمالي در بجنورد اظهار کرد: هم اکنون در حال پيگيري هستيم تا مجوزهاي لازم براي صادرات دو تا سه ميليون گندم را از وزارت خانه اخذ کنيم.
وي با اشاره به اينکه در سال 1392، چهار ميليون و 200 هزار تن گندم توليد و شش ميليون تن از اين محصول به کشور وارد شد، ادامه داد: اين درحالي است که در سال جاري 14.5 ميليون تن گندم توليد، 11.5 ميليون تن خريد شد و مبلغ گندم خريداري شده 14 هزار و 600 ميليارد تومان بوده است.
او ضمن عذرخواهي از کشاورزان بابت ديرکرد پرداخت پول گندم اظهار کرد: تاکنون 10 هزار ميليارد تومان وجه بابت خريد گندم به گندم کاران پرداخت شده است و4200 ميليارد تومان باقي مانده است و طلب کشاورزان تا اواخر مهر ماه سال جاري پرداخت خواهد شد.
قنبري تصريح کرد: طي سال جاري ميزان توليد گندم افزايش يافت اين درحالي است که با کاهش سطح زيرکشت اين محصول مواجه بوده ايم و استفاده از روش هاي بهبود عملکرد موجب شد تا ميزان توليد گندم در سال جاري افزايش يابد.
وي در خصوص کشت و خريد دانه هاي روغني نيز بيان کرد: ايران براي واردات روغن مصرفي تا 99 درصد به ساير کشورها وابسته است اما سياست هاي کنوني جهاد کشاورزي در خصوص اين محصولات اين بوده تا طي چند سال آينده تا 70 درصد به خودکفايي برسيم.
معاون وزير کشاورزي توضيح داد: در سال جاري 66 هزار تن دانه هاي روغني همچون کلزا خريداري و بابت آن 160 ميليارد تومان پول به کشاورزان پرداخت شد و درصدد هستيم تا دانه هاي روغني سويا را نيز خريداري کنيم.
وي تاکيد کرد: با توليد و خريد دانه هاي روغني در سال جاري هفت درصد نياز کشور تامين شد.
مدير عامل شرکت مادر تخصص بازرگاني دولتي ايران درباره محصول شکر نيز بيان کرد: ميزان مصرف شکر در کشور دو ميليون و 200 هزار تن است که يک ميليون و 400 هزار تن توليد در داخل کشور توليد و حدود 700 هزار تن وارد مي شود.
وي با بيان اينکه ميزان واردات شکر در سال جاري به کشور کاهش يافته است، تصريح کرد: اين امر سبب شد تا گلوي دلالان که شکر را وارد مي کنند فشرده شود در نتيجه شاهد نوسان قيمت شکر در کشور بوديم.
قنبري گفت: اما شرکت بازرگاني با ورود حدود 400 هزار تن شکر با بازار توسط قيمت اين کالا را تثبيت کند.
وي در خصوص برنج نيز بيان کرد: ميزان مصرف برنج در کشور سه ميليون و 200 تن است که دو ميليون و 200 هزار تن در داخل توليد و يک ميليون تن نيز وارد مي شود.
معاون وزير کشاورزي تصريح کرد: در سال جاري درصدد هستيم تا جلوي سودجويي برخي از سودجويان گرفته شود و ميزان واردات اين محصول کاهش يابد.
وي با اشاره به اينکه تعداد کارخانجات آرد در کشور زياد است و اين کارخانه ها با 50 درصد ظرفيت خود فعاليت مي کنند، گفت: تلاش مي کنيم تا مقداري از اين گندم ها در اين کارخانجات تبديل به آرد شده و سپس آن ها را به کشورهاي همسايه صادر کنيم.
قنبري بيان کرد: بخش خصوصي مي تواند از همين اکنون بازاريابي هاي خود را انجام دهد و نسبت به اخذ مجوز براي صادرات اين محصول اقدام کند.
منبع:ايسنا