کد مطلب : 6605 تاریخ مطلب : 1395/07/15

آيين نامه اجرايي تعطيل موقت واحدهاي صنفي

(موضوع ماده 28 قانون نظام صنفي)

تعاريف
ماده 1- تعاريف:
قانون: قانون نظام صنفي.
اتاق اصناف:اتاق اصناف شهرستان براي اتحاديه شهرستان، اتاق اصناف شهرستان مرکز استان براي اتحاديه استاني و اتاق اصناف ايران براي اتحاديه کشوري.
سامانه اصناف:سامانه الکترونيکي اصناف (به نشاني:iranianasnaf.ir)
تخلفات و نحوه اعمال تعطيل موقت
ماده 2- واحد صنفي تنها در موارد زير توسط اتحاديه مربوطه پس از طي ترتيبات ذکر شده به طور موقت تعطيل مي گردد. در مواردي که براي واحد صنفي متخلف، جريمه نقدي نيز لحاظ شده باشد، اتحاديه موظف است موضوع را به اداره تعريزات حکومتي به منظور اعمال جرايم ارسال نمايد.
1- اشتغال به شغل يا مشاغل ديگر در محل کسب، غير از آنچه در پروانه کسب قيد گرديده يا کميسيون نظارت مجاز شمرده است:
مرتبه اول – اخطار ده روزه براي خودداري از ارايه کالا و خدمات غير مجاز.
مرتبه دوم – تعطيل واحد صنفي به مدت يک هفته.
مرتبه سوم- تعطيل واحد صنفي به مدت شش ماه.
در صورت تکرار تخلف، با واحد صنفي متخلف مطابق مرتبه سوم رفتار خواهد شد.
تبصره 1- اجراي مقررات فوق نافي اعمال جريمه موضوع ماده (68) قانون نمي باشد.
تبصره 2- در صورت اشتغال واحد صنفي در رسته صنفي تحت پوشش اتحاديه ديگر، آن اتحاديه موظف است بر اساس مصوبه کمسيون نظارت مطابق بند (ک) ماده (37) قانون، اقدام و رونوشت اخطاريه صادره را براي اطلاع اتحاديه اي که واحد صنفي عضو آن مي باشد ارسال نمايد.
2- تعطيل محل کسب بدون دليل موجه حداقل به مدت پانزده روز براي آن دسته از صنوفي که به تشخيص هيأت عالي نظارت و يا کميسيون نظارت موجب عسر و حرج براي مصرف کننده مي شود، در هر مرتبه الزام به ارايه کالا و خدمات و جريمه نقدي برابر تبصره (4) ماده (28) قانون.
تبصره 1 – تشخيص موجه بودن دليل تعطيلي بر عهده اتاق اصناف ذي ربط مي باشد.
تبصره 2 – واحدهاي صنفي مشمول اين ماده که بنا به احتياج شخصي يا ضروري، قصد تعطيل موقت محل کسب خود را بيش از پانزده روز در سال داشته باشند، بايد مراتب را کتباً به اتحاديه مربوطه براي کسب موافقت اعلام نمايند. واحدهاي صنفي موضوع ماده (91) قانون در مورد تعطيل محل کسب، ملزم به رعايت مقررات و ضوابط مراجع ذيربط مي باشند.
3- عدم پرداخت حق عضويت به اتحاديه بر اساس مقررات آيين نامه اجرايي تبصره (1) ماده (31) قانون:
مرتبه اول – اخطار ده روزه براي پرداخت حق عضويت.
مرتبه دوم- تعطيل واحد صنفي براي مدت يک هفته.
مرتبه سوم – تعطيل واحد صنفي براي مدت شش ماه.
تبصره- در صورت پرداخت حق عضويت و مشروط به گذشت يک هفته از تاريخ پلمپ، محل کسب با اعلام اتحاديه توسط نيروي انتظامي فک پلمب مي گردد.
4- عدم اجراي تکاليف واحدهاي صنفي به موجب قانون همچنين مصوبات و دستورات هيأت عالي نظارت و يا کميسيون نظارت که به وسيله اتحاديه به واحدهاي صنفي ابلاغ شده است: (بجز موارد مندرج در فصل هشتم قانون).
مرتبه اول- اخطار ده روزه براي الزام به انجام تکاليف مقرر.
مرتبه دوم – تعطيل واحد صنفي به مدت يک هفته.
مرتبه سوم- تعطيل واحد صنفي به مدت شش ماه.
تبصره – عدم اجراي ضوابط انتظامي که به تأييد هيأت عالي نظارت رسيده و از طريق اتحاديه به واحد صنفي ابلاغ گرديده نيز مشمول مقررات اين بند خواهد شد.
ماده 3- تعطيل موقت واحد صنفي با اعلام اتحاديه، از طريق نيروي انتظامي به عمل مي آيد. نيروي انتظامي موظف است نسبت به ابلاغ اخطار پلمب مطابق مقررات اقدام نموده و پس از خاتمه مهلت مقرر واحد صنفي را پلمب نمايد.
تبصره- کساني که پلمب يا لاک و مهر محل هاي تعطيل شده را بشکنند و محل را به نحوي از انحاء براي کسب، مورد استفاده قرار دهند، به مجازات هاي مقرر در قانون مجازات اسلامي محکوم خواهند شد.
ماده 4- اخطاريه هاي موضوع اين آيين نامه در دو نسخه تهيه، يک نسخه به متصدي واحد صنفي ابلاغ و نسخه دوم با قيد تاريخ به امضاي متصدي واحد صنفي و ابلاغ کننده رسيده و در پرونده صنفي بايگاني مي شود. در صورت عدم حضور متصدي واحد صنفي و يا امتناع از دريافت و امضاي اخطاريه، نسخه اول در محل الصاق و مراتب را ذکر تاريخ در نسخه دوم قيد و در پرونده صنفي وي درج ميگردد.
اتحاديه موظف است هنگام صدور اخطاريه و نيز حداکثر تا ده روز پس از ابلاغ آن توسط نيروي انتظامي نسبت به ثبت اطلاعات آنها در سامانه اصناف اقدام نمايد.
رسيدگي به شکايات
ماده 5- هر فرد که واحد صنفي وي برابر مقررات اين آيين نامه تعطيل مي شود مي تواند به کميسيون نظارت شکايت کند. نظر کميسيون نظارت که حداکثر ظرف دو هفته اعلام خواهد شد، لازم الاجرا است. رسيدگي به شکايت اعضاي اتحاديه هاي کشوري نيز حداکثر ظرف پانزده روز بر عهده دبيرخانه هيأت عالي نظارت مي باشد. افراد صنفي مي توانند در صورت اعتراض، به مراجع ذيصلاح قضايي مراجعه نمايند.
تبصره- جبران خسارات وارده به واحد صنفي در اثر تعطيل غيرموجه بر عهده دستور دهنده است و تشخيص غير موجه بودن تعطيلي بر عهده کميسيون نظات مي باشد.
ساير مقررات
ماده 6- اتحاديه موظف است در صورت عدم فعاليت واحدهاي صنفي بيش از شش ماه بدون اطلاع قبلي و پس از اخطاريه پانزده روزه و در صورت عدم بازگشايي، پروانه کسب واحد صنفي را باطل نمايد.
تبصره – اتحاديه موظف است در صورتي که واحد صنفي مبادرت به عرضه کالاي اساسي و يا سهميه بندي شده مي نمايد رونوشت اخطاريه صادره و موضوع تعطيل واحد صنفي را به مرجع ذيربط نيز ارسال نمايد.
ماده 7- اين آيين نامه مشتمل بر (7) ماده و (9) تبصره در اجراي ماده (28) قانون نظام صنفي توسط دبيرخانه هيأت عالي نظارت با همکاري اتاق اصناف ايران تهيه و در تاريخ 22/7/94 به تصويب وزير صنعت، معدن و تجارت رسيده است.
نیمتا روزنامه های صبح کشور